Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Veel mensen hebben verschillende opvattingen over wat dit is, maar de realiteit is dat er niet één juiste manier is om een bullet journal te schrijven. In feite is er helemaal geen juiste manier om een bullet journal te definiëren. Het is meer een algemene term voor elk type tijdschrift dat u wilt gebruiken.

Een bullet journal heeft zoveel potentiële mogelijkheden dat het misschien overweldigend lijkt om te beginnen, laat staan te weten waar te beginnen. In de kern is het een aanpasbare organisatiepraktijk die bedoeld is om zelf samengesteld te worden. In plaats van te zijn geschreven in de traditionele stijl van een dagboek of planner, kun je het beschouwen als een takenlijst of planner; uw langetermijndoelen kunnen het formaat dicteren, maar het moet altijd een soort prioritering van taken bevatten. Omdat het schrijven van een bullet-journaal meer over schrijven gaat dan een conventioneel dagboek, reikt de waarde ervan vaak verder dan het dagelijkse dagboek. Door bijvoorbeeld dagelijkse herinneringen of doelen te schrijven terwijl je bezig bent, kun je je langetermijndoelen, zoals uit de schulden komen, dichter bij je doelen houden en ze eerder bereiken.

Hoewel er veel manieren zijn om bullet journaling te gebruiken (bijv. notitiekaarten, e-mail, papieren lijsten, enz.), is het vooral nuttig gebleken voor mij (een chronische uitsteller die moeite heeft om op de hoogte te blijven van al het andere in het leven) door me toe te staan om schrijf mijn gedachten, ideeën en zorgen op een meer gestructureerde manier op die later gemakkelijker te herzien is. Ik gebruik bijvoorbeeld bullet journaling om te onthouden dat ik de dingen uit de winkel moet halen. Ik leg ook vast waar ik mijn auto heb geparkeerd, mijn boodschappen, mijn maaltijden, mijn uitgaven en andere financiële transacties. Omdat ik altijd aan verschillende projecten in huis denk en werk, ben ik beter in staat potentiële problemen te signaleren voordat ze te groot worden om aan te pakken. Bovendien, aangezien ik de neiging heb om notities achter te laten in mijn "notitie"-gebied in plaats van op mijn koelkast of koelkastdeur in de keuken, zal ik minder snel belangrijke dingen vergeten als ik aan het rennen ben.

Klik hier: Mylovelynotebook.nl